Help, mijn bankrekening is vol!

 

Jos is een succesvolle ondernemer, zijn omzet heeft 6 cijfers. De kosten zijn onder controle, zijn bedrijf groeit door. Het lijkt allemaal goed te gaan.
De grootste uitdaging van Jos: zijn bankrekening is vol. Serieus!
Ik geloofde mijn oren niet.

Inmiddels zal Jos geen moeite meer hebben met het saldo van zijn bankrekening. Door de Corona-crisis lag zijn core-business op volledig stil, maar hij kan door. Zijn buffer was groot genoeg om de crisis goed door te komen.

Inzicht
Waar zat de uitdaging van Jos? Waar werd hij zo onrustig van?
Hij had geen overzicht meer, geen grip op zijn geld. Hij was bang om onnodig veel belasting te betalen. Hij wist niet of hij genoeg geld had om investeringen te doen, zonder in de problemen te komen. Er was geen plan!

Elke succesvolle ondernemer
begint met inzicht

~ Femke Hogema

Begin met de kosten
Een bijzondere tijd vraag een bijzondere aanpak. Waar je normaal de focus legt op omzet is het heel belangrijk om – in tijden van crisis – je kosten onder controle te hebben. Pak je bankafschriften van het laatste jaar erbij. Analyseer je uitgaven en maak onderscheid in:

Winstgevende kosten: deze kosten moet je maken om winst te maken

Noodzakelijke kosten: probeer deze kosten te opnieuw onderhandelen

Overbodige kosten: iedereen heeft wel ‘nice-to-have'-uitgaven. Die schrap je meteen

 

Maak een analyse van de financiële situatie van je bedrijf
In de basis is dit een simpele rekensom:

  • Wat staat er op de bank?
  • + wat er de komende tijd in komt
  • -/- wat er de komende tijd uit gaat
  • = banksaldo in de toekomst

Ik gun jou een succesvol bedrijf, grip op je geld, inzicht in de feitelijke situatie van je geld, zodat je weet hoe je ervoor staat en de juiste keuzes kunt maken.

Om je op weg te helpen, heb ik een handige tool gemaakt. In deze 'Van Geldwijzer' vul je alle financiële gegevens in en de tool laat je precies zien hoe je ervoor staat. Wil je graag feedback of heb je een specifieke vraag? Maak direct een (gratis) afspraak. Ik spreek je graag!

Hartelijke groet,
Anita van Gelder