Boekhouding is geschiedenis

 

De Italiaanse monnik Luca Pacioli heeft ons geleerd hoe we handelsverhalen in een betrouwbare code kunnen opschrijven. In 1494 leerde hij ons ‘Biezonderheden over Reckening en Scrijven’ – de basis van het ‘dubbel boekhouden’ dat we in 2020 nog steeds toepassen.

In je boekhouding leg je vast wat er de afgelopen tijd is gebeurd. Je kijkt achterom.
Boekhouding is geschiedenis!

Geschiedenis
Je kijkt tevreden achterom als je eigen boekhouding up-to-date is. En dat is terecht! Goed gedaan! Je hebt de basis-op-orde. Waarom zou je dan nog meer willen?
Nou, je hebt geschiedenis geschreven. Je weet precies hoeveel je hebt verkocht, hoeveel je buffer is gegroeid en welke kosten je hebt gemaakt. Vorige week, vorige maand of vorig jaar! Hiermee weet je nog niet hoe het de volgende maand of de rest van het jaar zal gaan. Dat vertelt je boekhouding niet!

Vooruit kijken
Met alleen de geschiedenis kom je er niet. Je boekhouding vertelt je niet wat er volgende week gebeurt. Als ondernemer wil je vooruit kijken. Wil je je plannen realiseren. Heb je die stip op de horizon. Je vertaalt je plannen in euro’s en weet hoe je je doelen kunt bereiken.

Succes begint met inzicht
Begin met duidelijk in kaart brengen welke geldstromen er in jouw bedrijf lopen.
Welke vaste kosten zijn er? Hoeveel geld komt er binnen? En hoeveel ruimte is er om een buffer op te bouwen of extra investeringen te doen? Manage je geldstromen!

Actie - Van Geldwijzer
Weten hoe je bedrijf er precies voorstaat en hoeveel je te besteden hebt geeft rust en vrijheid. We hebben een superhandige tool gemaakt, die jou helpt om dit inzicht te krijgen. Kom in actie en download de gratis Van Geldwijzer.

Wil je even doorpraten? Of heb je een andere vraag? Maak vrijblijvend een (gratis) afspraak, we spreken je graag!