Loop geen btw mis door Brexit

Brexit komt eraan, zoals het nu lijkt op 31 oktober 2019. Heb jij in 2018 of 2019 btw betaald in het Verenigd Koninkrijk, bijvoorbeeld op brandstofkosten? Vraag op tijd de btw terug. Nu kan dat nog via de Nederlandse Belastingdienst. Straks niet meer!

Zo snel mogelijk
De Belastingdienst dringt erop aan om de btw zo snel mogelijk terug te vragen. Anders kunnen ze niet garanderen dat uw verzoek vóór Brexit wordt doorgestuurd naar het Verenigd Koninkrijk (VK).

“Kunnen we uw verzoek niet meer op tijd doorsturen, of is uw verzoek binnengekomen na Brexit? Dan krijgt u een mail van ons. U moet de btw dan rechtstreeks bij de belastingdienst van het VK terugvragen.”

Belastingdienst

En dat wil je niet!

Hoedan?
Het is niet heel moeilijk om de btw terug te vragen, maar het is wel even een klusje. Bovendien moet je inlogcodes aanvragen om het zelf te mogen doen. Hier kun je lezen hoe dat precies zit. De deadline is sowieso 1 oktober, dat geldt voor alle buitenlandse btw binnen de EU. Maar ons advies: regel het nog even voor de zomervakantie!

Vind je het toch lastig of heb je geen tijd om er zelf mee aan de slag te gaan? Geen probleem! Bel of mail ons, we helpen je graag!