Ik ben een sukkel.

“Ik zal nooit de dag vergeten dat Debbie Horovitch huilend voor me stond. Door haar tranen heen bleef ze maar zeggen: ‘Ik ben een sukkel.‘ Het hield niet op.”

De inleiding van het boek Profit First schetst het verhaal van een ondernemer, die door gewoon hard doorwerken jarenlang verhulde, dat het gewoon niet goed ging met haar bedrijf. We denken dat als we maar harder, langer en beter werken – als we dat tenminste volhouden – er uiteindelijk wel iets goeds uit zal komen. Alsof op een wonderbaarlijke manier alle schulden, financiële zorgen en stress zullen verdwijnen.

Kosten kosten kosten.
Ik denk aan die ondernemer, die overleefde van factuur naar factuur. Steeds moest hij wachten op de betaling van een opdrachtgever, voor hij weer zijn leveranciers kon betalen. Zijn eigen salaris kon hij vaak niet of niet helemaal overmaken. Want ja, alles werd ‘terug geïnvesteerd in zijn bedrijf.’
Nu weet ik uit ervaring dat dat een eufemisme is voor kosten, kosten en nog eens kosten.
Uiteindelijk belande hij met een maagzweer in het ziekenhuis en nog een jaar later was zijn bedrijf failliet.

Profit First
Hoe zou het zijn als je altijd je leveranciers kunt betalen. Je eigen salaris automatisch wordt overgemaakt. Winst niet langer een resterend bedrag is dat aan het eind van jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren, meer inzicht hebt, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart? Profit First geeft je de tools om dit zelf te realiseren

Bestrijd armoede onder ondernemers!

~ Mike Michalowicz

#ProfitFirstDag
Profit First Professionals willen dat álle ondernemers winst maken! Op 20 maart 2020 is de 3e #ProfitFirstDag. Op deze dag worden door heel Nederland en België workshops georganiseerd, waarin ondernemers kennis kunnen maken met de Profit First methode. We helpen zoveel mogelijk ondernemers om grip op geld te krijgen. Op deze manier dragen we allemaal bij aan een financieel gezondere en mooiere wereld.

Aanmelden
Aanmelden voor een van de workshops tijdens deze nationale Profit First Dag kan via www.ProfitFirstDag.nl. Er wordt slechts een bijdrage in de kosten gevraagd.

Hartelijke groet,
Anita van Gelder