Zie jij je winst op je bankrekening?

Foto: Henrieke van Assen

Een financieel gezond bedrijf, dat wil iedere ondernemer. Maar zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij gedacht bij het zien van je jaarcijfers: ‘Mooi die winst, maar hoe dan? Waar is dat geld gebleven? Ik zie het niet terug op mijn bankrekening!’

Vaker dan me lief is kom ik dit in de praktijk tegen. Ondernemers hebben vaak (te) weinig kennis van financiën en dat geeft grote problemen. Ze (over)leven van factuur naar factuur en liggen wakker van financiële zorgen.

Profit First
In het voorjaar van 2017 las ik over Profit First. Het is een gemakkelijk en goed systeem om je geld te managen. Je richt je administratie en bankrekeningen zo in, dat je je boekhouding niet meer tot in detail hoeft te snappen om toch beter te kunnen sturen op financieel succes, winst! Je kijkt simpelweg op je bank app om te zien of je nog in control bent. Hoe fijn is dat!

Eigen ervaring
Femke Hogema bracht het Amerikaanse systeem naar Nederland. Ze schreef de Nederlandse versie van het boek Profit First. Ik volgde haar eerste masterclass en werd meteen enthousiast. Uiteraard ben ik het zelf gaan toepassen. En het werkt écht! Ook voor een cijfer- en boekhoudfreak als ik ben, geeft het meer rust, inzicht en controle over mijn financiën.

Profit First Professional
Ik wil dat alle ondernemers leren hoe ze een gezonde winst kunnen maken! En ik draag hieraan heel graag mijn steentje bij. Ik volgde de opleiding en met trots kan ik vertellen dat ik inmiddels gecertificeerd Profit First Professional (PFP) ben. Mijn mentor en grote voorbeeld Femke Hogema blijft me inspireren om met andere PFP’s verschil te maken in ondernemend Nederland.

Wil jij ook een gezonde winst maken met je bedrijf? Mail of bel me dan, ik help je graag!