Financieel gezonde keuzes maken

Geen geldzorgen, geen risico’s. Elk kwartaal een winstuitkering. Je belastingaangiften op orde en maximaal inzicht in je kosten. Klinkt dat je als muziek in de oren?

Ik werk met de Profit First methode. Profit First is een heel eenvoudige en toegankelijke methode die jou als ondernemer helpt om je geld te managen. Eerst maak ik samen met jou een winstplan, zodat je grip krijgt op je financiële situatie. Daarna zetten we een systeem op waarmee je te allen tijde overzicht hebt over de stand van zaken. Waardoor je voortaan veel gemakkelijker financieel gezonde keuzes kan maken.

Varkentje-Profit-First3-1

Winstplan

Goed met je geld omgaan begint met inzicht hebben de bestemming van je geld. Wat zijn jouw doelen en plannen? We verzamelen bedrijfsinformatie die van belang is en brengen de geldstromen in kaart. Welk bedrag kun je nog uitgeven als je het geld voor je winstuitkering, salaris en belastingen apart hebt gezet? Met andere woorden, hoeveel procent van je omzet is bestemd voor je ‘kostenpotje’?

Van dit alles krijg je een verslag, met daarbij een voorstel om in stappen toe te werken naar de ideale situatie.

Verstandige keuzes

Heb je de doelen van je geld helder? De volgende stap is: je bankrekeningen zo te organiseren, dat de geldstromen per doel gescheiden zijn. Op deze manier kan je op ieder moment in één oogopslag zien hoe je ervoor staat. En is het een stuk makkelijker om te zien of het verstandig is om die ìnvestering nu wel of niet te doen.

Ik help je graag om deze nieuwe manier van omgaan met je geld te implementeren in je bedrijf. Daarbij kies je zelf of je ook je boekhouding bij mijn team onderbrengt of niet.