Belasting betalen is een feestje!

Woensdagmiddag, de telefoon gaat. Heb je het al gehoord? Nee, ik had het nog niet gehoord. Een ernstig ongeluk in de familie, de afloop zou heel spannend worden. Maar het zorgapparaat van Nederland draaide op volle toeren als een geoliede machine. Tientallen professionals (brandweer, politie en medici) deden wat ze moesten doen en hebben met hun expertise het onheils tij gekeerd. Er is weer hoop op herstel, wonderen bestaan!

Wie betaalt dat?

Als rasechte geldprofessional heb ik een poging gedaan om de financiële kant van dit drama in kaart te brengen. Stel je voor dat je dit allemaal zelf zou moeten betalen. Dat is niet te doen!

In Nederland hebben we met elkaar afgesproken dat we voor elkaar zorgen. Daar is geld voor nodig. Heel veel geld zelfs. En daarom betalen we belasting. Zo heeft iedereen toegang tot zorg, onderwijs, goede wegen en zijn er tal van mogelijkheden om de welvaart eerlijker te verdelen.

Gelukkigste landen

Volgens de VN staat Nederland in de top 10 van gelukkigste landen ter wereld. In de top 10 landen wordt veel belasting betaald (bron Oxfam Novib). Bijna ieder land in de top 10 van meest gelukkige landen voert actief beleid om ongelijkheid in het land te verminderen. Belasting (en waar dit aan wordt uitgegeven) is daar een belangrijk onderdeel van.

Het probleem met belasting betalen

Oké hoor ik je denken, dat is mooi. Maar het kost mij iedere keer weer heel veel moeite om mijn belastingen te betalen. Ik heb al zoveel kosten. En ik moet mijn personeel betalen. De bankrekening is zo weer leeg.

Wij snappen je probleem. En je bent niet de enige ondernemer die hiermee worstelt. De meest voorkomende oorzaak dat het niet lukt om belastingen op tijd te betalen is dat we geen goed systeem hebben om de verschillende doelen van ons geld (winst, salaris, belastingen, kosten) altijd in beeld te houden.

De oplossing: Profit First

Profit First is hét systeem om hier verandering in te brengen. Met Profit First label je geld en gebruik je geen geld voor een ander doel dan waar het voor bestemd is. Bovendien maak je met Profit First winst bij iedere euro die er binnen komt. En betaal je met veel plezier én gemak jouw belastingen.

Nationale Profit First dag

Vrijdag 23 september 2022 is de landelijke Profit First dag. Tientallen Profit First Professionals geven korte en krachtige workshops en webinars om jou meer te leren over Profit First. Uiteraard doe ik ook mee. Meer info zie je op: https://www.profitfirst.nl/profit-first-dag/

Kun je niet wachten tot 23 september? Mail mij gerust. Ik reageer altijd!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp