Je bedrijf is als de gasvoorraad in Nederland

Dat was nog niet zo’n gekke timing. Vorig jaar legde ik zonnepanelen op het dak van mijn huis en investeerde ik in een warmtepompboiler. Met de kennis van nu was het zelfs een perfecte timing! Vandaag sprak ik Els die standaard de verwarming een graadje lager zet en een dikke trui aan doet. En zij is niet de enige die dat doet.

Gascrisis

Vorig jaar begon de gascrisis met een marktuitspatting door onverwacht snel economisch herstel na het opheffen van de coronamaatregelen. De vraag naar gas steeg zo hard, dat de productie ervan het domweg niet kon bijbenen. Er ontstond schaarste, wat de prijs opdrijft. De oorlog in Oekraïne heeft het niet beter gemaakt.

De oplossing

Hoe meer we van iets hebben, hoe meer we ervan zullen verbruiken. Dat geldt voor alles: eten, tijd, gas en dus ook voor geld.

De wet van Parkinson is één van de vier basisprincipes van de Profit First methode.
Als je eet van een klein bord, zul je minder eten. Als de deadline voor een opdracht morgen is, dan red je het om het vandaag af te krijgen. Is er minder gas beschikbaar, dan vind je creatieve oplossingen om minder gas te gebruiken. Je maakt je huis duurzamer, trekt een dikke trui aan en staat korter onder de douche.

Meer winst

Als iets ervoor kan zorgen dat je minder geld uitgeeft, dan is het wel de wet van Parkinson. Je moet er namelijk voor zorgen dat er minder geld beschikbaar is om je bedrijf draaiende te houden. Als je minder geld hebt, zul je op zoek gaan naar manieren om betere resultaten te boeken met minder geld. En maak je meer winst!

Profit First methode

In de Profit First methode neem je eerst je winst en dat geld zet je opzij. Zo blijft er minder geld over om je kosten te betalen. Het gevolg is dat jij wordt gedwongen om slimmer te denken en meer te innoveren. Zo maak je op een heel natuurlijke manier meer winst.

Begin vandaag met meer winst maken!

Met Profit First zet je steeds kleine stapjes om je bedrijf financieel gezond(er) te maken. Eén van de basisprincipes in Profit First is de wet van Parkinson. Want mensen worden creatief en innovatief als er minder (geld) beschikbaar is.

Open een spaarrekening en zet vanaf vandaag 1% van iedere ontvangen  factuurbetaling opzij. Met 99% van het geld lukt het jou vast om je bedrijf te runnen! En maak je vanaf vandaag meer winst!

Meer weten?

Heb je een vraag voor ons? Of ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over Profit First? Mail mij dan. Wij reageren altijd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp