Fiscale Oudedags Reserve (FOR)

Heb jij een FOR-belastingschuld? Voorkom dat je straks moet werken tot je er (letterlijk) bij neervalt!

Wil je als ondernemer een voorziening voor je oudedag opbouwen? Dan kun je onder andere gebruik maken van de Fiscale Oudedags Reserve (FOR).

Wat veel ondernemers niet weten, is dat je het risico loopt dat je een verkapte belastingschuld opbouwt. Met als worst case scenario dat je niet zelf kunt beslissen wanneer je stopt met ondernemen, omdat je dan niet in staat bent om die enorme belastingschuld te betalen.

Wat is FOR?

De FOR geeft je de mogelijkheid om een deel van je winst opzij te zetten voor je oudedag. Je reserveert dit geld binnen je bedrijf en je hoeft er geen belasting over te betalen, zolang je bedrijf bestaat. Zo kun je een oudedagsvoorziening opbouwen en tegelijkertijd betaal je minder belasting. Dat klinkt mooi toch?

Probleem

FOR is eigenlijk het bedrag dat je ooit moet inleggen in een lijfrente of bankspaarregeling voor je pensioen. Als je dat niet doet, dan komt er een moment dat het gereserveerde bedrag weer opgeteld wordt bij je inkomen. En dan moet je alsnog belasting betalen. En daar gaat het vaak mis.

Heb je dan niet voldoende geld beschikbaar, dan is de enige oplossing om door te gaan met ondernemen. Tot je er (letterlijk) bij neervalt.

Oplossing

  1. Check of jij een FOR-belastingschuld hebt. Dat kun je (meestal) zien in het fiscale rapport bij je aangifte inkomstenbelasting of in je jaarrekening.
  2. Controleer of je al geld hebt ingelegd in een écht pensioenregeling of op een spaarrekening.
  3. Neem dan contact op met je adviseur als actie nodig is.

FOR is een mooie fiscale regeling voor de oudedag van ondernemers. Je kunt er belasting mee besparen. Maar alleen als je er op de juiste manier gebruik van maakt.

Heb jij een FOR-belastingschuld? Kom in actie en neem zonodig contact op met je adviseur.

Wil je dat wij met je meedenken? Maak dan een afspraak voor gratis gesprek. Wij helpen je graag een stapje verder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp