Stop met Excel boekhouden!

Wil jij een boekhouding die goed loopt, waar vanuit jou nog weinig aandacht en energie naartoe hoeft en altijd inzicht in je cijfers? Stop dan met Excel boekhouden!

Vanaf 1 februari 2022 moeten ondernemers die handmatig hun btw-aangifte indienen overstappen naar een andere methode. De Belastingdienst stelt het oude aangifteportaal niet langer beschikbaar.

Om nog handmatig je btw-aangifte in te dienen heb je e-herkenning nodig. Of als ZZP’er type je je btw-aangifte over nadat je met DigiD inlogt in het nieuwe ondernemersportaal van de Belastingdienst. Dat is niet de beste oplossing!

Excel

Veel starters en soms ook ondernemers die al jarenlang aan de weg timmeren, gebruiken excel voor hun boekhouding. De btw-aangifte doen ze handmatig in het aangifteportaal van de Belastingdienst. De Belastingdienst vindt dit niet veilig genoeg en past haar systemen aan. Het oude aangiftesysteem sluit na 31 januari. Hoe zou het voor jou zijn als je van dit moment gebruikt maakt om je boekhouding professioneel te organiseren?

Overstappen

Werk jij met excel? Dan is dit het moment om over te stappen naar een online boekhoudprogramma.

Met een online boekhoudprogramma:

  • Heb je geen e-Herkenning nodig voor je btw-aangifte. De aangifte verstuur je eenvoudig vanuit je boekhoudprogramma. De gegevens staan al ingevuld.
  • Betalen je klanten eerder. Je hebt altijd inzicht in de openstaande bedragen en je kunt een betaallink meesturen, waardoor je facturen nog sneller betaald worden.
  • Heb je altijd inzicht in je financiële situatie door een overzichtelijk dashboard waar alle belangrijke informatie overzichtelijk wordt weergegeven.
  • Bespaar je kostbare tijd. De handigheidjes van excel kunnen echt niet op tegen de automatisering in een boekhoudprogramma, dat daar speciaal voor is ontwikkeld. Je bank is gekoppeld, je ziet meteen welke facturen betaald zijn.
  • Is je boekhouding veilig opgeslagen in de cloud. Je bent verplicht om jouw boekhouding minimaal 7 jaar te bewaren. Wij werken met SnelStart. In SnelStart worden jouw gegevens opgeslagen in Azure, het cloudplatform van Microsoft. De gegevens staan op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Zo’n server wordt veel beter beveiligd dan je huis of kantoor.
  • Maak je minder fouten. In een online boekhoudprogramma hoef je nog maar weinig bedragen over te typen en kan je boekhouder of accountant online met je meekijken bij lastige boekingen. Wet- en regelgeving wordt aangepast in de software.
  • Je maakt niet alleen een professionele indruk als je werkt met een online boekhoudprogramma, je bent ook professioneel als je in 5 minuten per dag je boekhouding doet en altijd inzicht hebt in je cijfers.

Mijn aanpak

Ik heb al veel ondernemers geholpen met de automatisering van hun boekhouding. Dat doe ik door:

1. Een analyse van jouw situatie nu. Waar sta je nu?
2. Inventarisatie van jouw wensen, de vereisten voor de boekhouding. Wat heb jij nodig?
3. Praktische begeleiding bij het uitvoeren van een stappenplan in de praktijk.

Wil jij een boekhouding die goed loopt, waar vanuit jou nog weinig aandacht en energie naartoe hoeft en altijd inzicht in je cijfers? Kom dan vandaag in actie!

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek ontdekken we hoe ik jou kan helpen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp